Taalreis Spanje: Vliegen naar Spanje

Als je een taalreis naar Spanje gaat maken, dan zul je op de een of andere manier in Spanje moeten komen. Meestal zit de vlucht naar Spanje namelijk niet inbegrepen bij de taalreis. Je kunt natuurlijk met de auto of met de bus naar Spanje, maar de snelste en makkelijkste manier is natuurlijk met het vliegtuig. Je kunt in Nederland vanuit de luchthavens Amsterdam (Schiphol), Rotterdam, Eindhoven en Maastricht naar Spanje vliegen. Ook is het mogelijk om te vliegen vanuit Düsseldorf (Duitsland) of Brussel (België). We zetten in dit artikel de vluchten naar verschillende Spaanse steden voor je op een rij.

Vliegen naar Barcelona

Ga je Spaans leren in Barcelona? Je bent er in no time! Een vlucht van Nederland naar Barcelona duurt iets meer dan 2 uur. Als je een vlucht naar Barcelona boekt moet je goed opletten naar welke luchthaven je vliegt. Er zijn namelijk 3 luchthavens in en rondom Barcelona. Er is 1 luchthaven die in Barcelona zelf ligt, namelijk El Prat de Llobregat Aeropuerto (BCN). De andere 2 luchthavens, Girona Airport en Reus Airport, liggen ongeveer 100-120 km buiten Barcelona. Vaak is het vliegen naar deze 2 luchthavens buiten Barcelona voordeliger. Maar goed, vanuit de luchthaven heb je natuurlijk ook nog transferkosten, afhankelijk van de locatie waar je naartoe moet. Zoek dit goed uit, voordat je een vliegticket boekt.

Er gaan vanuit Nederland (Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven , Maastricht) per week alleen al meer dan 80 vluchten naar vliegveld El Prat. Je kunt ook naar Barcelona vliegen vanuit Düsseldorf en Brussel. Keuze genoeg dus . De bekendste maatschappijen die vanuit Nederland naar de luchthavens in en rondom Barcelona vliegen zijn: Transavia, Vueling, KLM, Iberia en RyanAir.

Vergelijk hier alle vluchten naar Barcelona>>

Vliegen naar Madrid

Een vliegreis van Nederland naar Madrid duurt een kleine 2,5 uur. Als je kiest voor een taalreis naar Madrid ben je er dus zo. Als je naar Madrid vliegt, dan vlieg je altijd op Aeropuerto Adolfo Suárez Madrid-Barajas. Dit vliegveld ligt op 12 km (25 autominuten) van het centrum van Madrid.

Er wordt op Madrid gevlogen vanuit de Nederlandse luchthavens Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Maastricht. De bekendste maatschappijen die vanuit Nederland naar de luchthavens in Madrid vliegen zijn: Transavia, Vueling, KLM en RyanAir.

Vergelijk hier alle vluchten naar Madrid>>

Vliegen naar Valencia

Spaans leren in Valencia? Ook hier ben je supersnel. Een vlucht van Nederland naar Valencia duurt ca. 2 uur en 15 minuten. Binnen 15 autominuten ben je van Valencia Airport in hartje Valencia (10 km). Valencia heeft 1 vliegveld, namelijk Valencia Airport (VLC).

Je kunt vanuit de Nederlandse luchthavens Amsterdam, Eindhoven en Maastricht vliegen op Valencia met de luchtvaartmaatschappijen: Transavia, Vueling en KLM. Je kunt ook vliegen vanuit Rotterdam, alleen zijn er dan geen rechtstreekse vluchten te krijgen, waardoor de kosten en je reistijd flink oplopen.

Vergelijk hier alle vluchten naar Valencia>>