Spaans leren in Cadiz

Je kunt de Spaanse taal in Nederland proberen te leren, maar het leren van de Spaanse taal gaat toch een stuk sneller als je dit in Spanje doet. Er zijn diverse Spaanse steden waar je (Nederlandse) taalscholen kunt vinden om de Spaanse taal te leren, waaronder de authentiek Spaanse havenstad Cadiz. Meer over Spaanse leren in Cadiz, lees je op deze pagina.

De stad Cadiz

Cadiz of Cádiz is een havenstad in het zuiden van Spanje. De stad ligt in de regio Andalusië en wordt ook wel Klein Havana genoemd. Dit komt omdat Cadiz een beetje op de hoofdstad van Cuba lijkt, onder andere door de architectuur van de stad en de bijzondere sfeer in Cadiz. Het is geen grote stad, maar wel een stad waar altijd wat te doen is. Dit komt niet alleen door de drukke haven van Cadiz, maar ook zeker omdat de stad een bruisende sfeer heeft. Een authentiek Spaanse stad, waar je heerlijk kunt verblijven om de Spaanse taal te leren.

Aanbieders taalreis Cadiz

Omdat Cadiz een minder grote stad is dan bijvoorbeeld Madrid, Salamanca of Sevilla, zijn er iets minder aanbieders die taalreizen naar deze havenstad aanbieden. Toch zijn er meer dan genoeg reisorganisaties die de havenstad wel in hun aanbod met taalreizen hebben staan, namelijk:

>> Studytravel
>> Languagecourse.net
>> Don Quijote

Sommige reisorganisaties hebben hun eigen taalscholen in Cadiz, terwijl andere aanbieders van taalreizen in Cadiz je inschrijven bij een externe taalschool. Zij regelen jouw reis en schrijven je in bij de school, maar bieden de taallessen niet zelf aan.

Taalscholen Cadiz

Er zijn diverse hoogwaardige taalscholen in Cadiz te vinden waar je cursussen kunt volgen om de Spaanse taal te leren. De bekendste en beste taalscholen in de stad, worden in onderstaande alinea’s beschreven.

  • De CLIC (Juniors) taalschool. CLIC is een reisorganisatie die taalcursussen in het oude centrum van Cadiz aanbiedt. Er zijn speciale cursussen voor volwassenen, maar er zijn ook cursussen voor jongere deelnemers. De zogeheten Junior cursussen richten zich niet alleen op de Spaanse taal, maar bevatten ook diverse leuke activiteiten in en rondom de havenstad. Een goede taalschool, waar vele ervaren docenten rondlopen.
  • De Travel Activa Taalreizen taalschool. Een groot voordeel van de taalschool van Travel Active Taalreizen, is het feit dat deze taalschool erg flexibel is. Je kunt er niet alleen terecht als je de Spaanse taal al een beetje of zelfs erg goed onder de knie hebt, maar ook als je nog nooit Spaans gesproken hebt. Ook kun je het gehele jaar door terecht bij de taalschool in het centrum van Cadiz, want iedere week starten er weer nieuwe taalcursussen op de Travel Active Taalreizen taalschool.
  • De Estudio Hispánico taalschool. Estudio Hispánico is een wat kleinere reisorganisatie voor het organiseren van een taalreis naar Cadiz, maar de taalschool van de organisatie is wel erg goed. Er zijn zeven klaslokalen, diverse gemeenschappelijke ruimtes, een computerlokaal en zelfs een videolokaal om Spaans op het hoogste niveau te leren. En omdat de taalschool in het centrum van Cadiz ligt, kun je na je lessen meteen de stad in om Cadiz te verkennen.
  • De Interlanguage taalschool. De Interlanguage taalschool richt zich niet alleen op het leren van de Spaanse taal, maar ook op ontspanning. De taalschool is geschikt voor middelbare scholieren tot maximaal 18 jaar oud en organiseert ook vaak activiteiten in en rondom de stad Cadiz. De meeste mensen die deze taalschool bezoeken, doen dit om een leuke vakantie te organiseren en tegelijkertijd wat te leren. Het serieus leren van de Spaanse taal op hoog niveau is wat minder van belang bij deze taalschool in Cadiz.
  • De Fuentes taalschool. Tot slot is er nog de Fuentes taalschool in Cadiz. De taalschool van deze aanbieder van taalreizen ligt in de buurt van het strand van de havenstad, ongeveer 10 minuten van het oude centrum van Cadiz verwijderd. Je krijgt hier goede en intensieve lessen van ervaren docenten en kunt na de les lekker op het strand gaan liggen, ideaal!

Huisvesting Cadiz

Bij het organiseren van een taalreis naar Cadiz moet je niet alleen nadenken over de taalschool waar je je wil gaan inschrijven, maar ook over de accommodatie waar je tijdens de taalreis in wil verblijven. In onderstaande alinea’s beschrijven we kort welke huisvestingsmogelijkheden je in Cadiz hebt.

Een gastgezin in Cadiz

Wil je goedkoop in Cadiz verblijven en jezelf tegelijkertijd zo veel mogelijk in aanraking brengen met de Spaanse taal? Dan verblijf je bij een gastgezin in de stad. Wij raden je aan om jouw verblijf bij een gastgezin in Cadiz bijtijds te regelen, want er zijn niet zo veel gastgezinnen in de oude havenstad.

Een appartement of kamer in Cadiz

Verblijf je wat langer in Cadiz voor een langdurige taalcursus, dan is het misschien prettiger om je eigen woonruimte te hebben in de stad. Huur een appartement (eventueel met meerdere mensen van de taalcursus) of betrek een (studenten)kamer in de oude havenstad en je hebt meer je eigen ruimte. Zeker als je mensen wil leren kennen in Cadiz, is het een aanrader om in een (studenten)kamer met gedeelde ruimtes te betrekken.

Een schoolresidentie in Cadiz

Sommige taalscholen bieden de mogelijkheid aan om op de taalschool te overnachten tijdens je taalreis in Cadiz. Heb je een taalschool gevonden in de oude havenstad waar je graag de Spaanse taal wil leren, dan zie je op de website van de taalschool of het bijboeken van een schoolresidentie wel of geen mogelijkheid is.