Spaans leren in Sevilla

Je kunt niet alleen Spaans leren in grote steden als Madrid, Barcelona of Valencia, maar je kunt ook naar kleinere steden afreizen om de Spaanse taal onder de knie te krijgen. Eén van de steden waar je ook terecht kunt om de Spaanse taal te leren, is de stad Sevilla. Meer over Spaans leren in Sevilla, lees je op deze pagina.

De stad Sevilla

Sevilla is de hoofdstad van de Spaanse regio Andalusië, een populaire regio onder toeristen uit Nederland en de rest van Europa. Sevilla is de belangrijkste stad op het gebied van kunst, cultuur, politiek en economie van Zuid-Spanje en dit maakt de stad een prima locatie voor jouw taalcursus in Spanje. De stad is niet te groot, maar heeft wel vele leuke restaurants, bars, winkels en bezienswaardigheden. Daarnaast wonen er veel studenten in Sevilla, waardoor de stad een unieke sfeer heeft. Vind je de stad Madrid iets te massaal voor jouw taalcursus in Spanje? Dan is het volgen van een taalcursus in Sevilla een aanrader voor jou.

Aanbieders taalreis Sevilla

Omdat er jaarlijks veel mensen naar Sevilla reizen om de Spaanse taal te leren, zijn er diverse reisorganisaties die zich speciaal op taalreizen in Sevilla richten. De bekendste reisorganisaties voor taalreizen naar Sevilla, zijn de volgende:

>> Travel Active Taalreizen
>> Don Quijote

De meeste reisorganisaties hebben hun eigen taalscholen, terwijl andere aanbieders van taalreizen je naar de taalschool van een andere reisorganisatie sturen. Zij verkopen de reis naar Spanje, maar bieden de taallessen niet zelf aan.

Taalscholen Sevilla

In het centrum van Sevilla zijn diverse taalscholen te vinden. De bekendste taalscholen die je kunt bezoeken om de Spaanse taal te leren, worden in onderstaande alinea’s beschreven.

  • De Interlanguage taalschool. Reisorganisatie Interlanguage heeft een eigen taalschool in Sevilla. Deze taalschool ligt in het centrum van de stad en is vrij groot, maar heeft wel een informele sfeer. Je kunt er een standaard cursus Spaans volgen, maar er worden ook specialistische cursussen aangeboden. Denk hierbij aan cursussen voor mensen die in Spanje stage lopen of voor mensen die 40 jaar en ouder zijn.
  • De Plus Taalreizen taalschool. Plus Taalreizen heeft ook een eigen taalschool in Sevilla. Deze taalschool ligt in het oude centrum van de stad, in een typisch Spaans gebouw met unieke sfeer. Omdat de taalschool in het centrum van de oude stad ligt, ben je in de buurt van diverse highlights van Sevilla. Een leuke locatie om Spaans te leren, waar je ook nog eens les krijgt van professionele docenten met jarenlange ervaring in het vak.
  • De Travel Active Taalreizen taalschool. De Travel Active Taalreizen taalschool ligt in de wijk El Arenal in het centrum van Sevilla. Het gebouw van de taalschool is gezellig en sfeer in het gebouw is informeel, maar je vindt er wel alle faciliteiten die je nodig hebt om Spaans te leren. Denk hierbij aan grote klaslokalen, maar ook aan computerlokalen en gemeenschappelijke ruimtes.
  • De Don Quijote taalschool. Don Quijote heeft ook een taalschool in het centrum van Sevilla. Wat deze school zo bijzonder maakt, is het feit dat de school erg groot is en toch in het centrum van de stad ligt. Met vier verdiepingen heeft de school alle faciliteiten om Spaans te leren, maar je zit wel middenin het centrum van de oude stad.

Huisvesting Sevilla

Als je een langdurige taalcursus in Sevilla gaat volgen, moet je ook nadenken over je huisvesting in de stad. In onderstaande alinea’s lees je hoe je langer kunt verblijven in de Spaanse stad Sevilla, zonder hier al te veel geld aan uit te geven.

Een gastgezin in Sevilla

Er zijn diverse gastgezinnen in Sevilla te vinden waar je goedkoop kunt verblijven tijdens jouw taalreis in de oude stad. Een voordeel van het verblijven bij een gastgezin, is dat je ook hier Spaans moet spreken. Hierdoor oefen je de Spaanse taal nog beter en heb je de taal nog sneller onder de knie.

Een appartement of kamer in Sevilla

Heb je liever een eigen plekje in Sevilla, dan huur je een appartement of kamer in de stad. Ga je met meerdere mensen naar Sevilla om Spaans te leren en heb je een wat groter budget, dan huur je een appartement in het centrum van de stad. Ga je alleen en heb je een wat kleiner budget, dan huur je een studentenkamer. Zit je in een studentenhuis, dan leer je allerlei leuke mensen kennen tijdens je taalreis.

Een schoolresidentie in Sevilla

Sommige taalscholen bieden ook de mogelijkheid aan om tijdens je taalreis op de school te overnachten. Heb je een taalschool in Sevilla gevonden waar je de Spaanse taal wil leren, dan check je op de website van deze taalschool of je hier ook kunt overnachten.