Typische Spaanse gerechten

De Spaanse keuken is exotisch, maar ook toegankelijk en vrij eenvoudig. De gerechten zijn niet erg ingewikkeld, maar hebben wel een heerlijke smaak door de combinatie van diverse verse ingrediënten en kruiden. Ga je binnenkort naar Spanje en ben je benieuwd welke typische Spaanse gerechten je hier voorgeschoteld krijgt? Lees dan in dit artikel welke drie gerechten veel gegeten worden in Spanje en je weet precies welke gerechten je moet proeven als je in Spanje bent.

Typisch Spaans gerecht 1: paella

Paella is een oorspronkelijk Valenciaans gerecht, maar het gerecht wordt ook zeker in de andere delen van Spanje gegeten. De hoofdingrediënten van paella zijn rijst, verschillende soorten vis, verschillende soorten schaaldieren, snijbonen, saffraan, stukjes kip, stukjes konijn en witte bonen. De basis van het gerecht wordt van tomaten gemaakt.

Paella wordt op een verhitte paella-pan geserveerd. Het gerecht heeft door de combinatie van de diverse ingrediënten van het rijstgerecht niet alleen een prachtige kleur, maar ruikt ook heerlijk. Daar komt nog bij dat de smaak van paella erg vol is en je bij iedere hap weer andere smaken proeft. Echt een aanrader om eens te proeven als je in Spanje bent!

Typisch Spaans gerecht 2: Spaanse tortilla

De Spaanse tortilla is een echt uithangbord van de Spaanse keuken. Je kunt het gerecht het beste omschrijven als een dikke omelet van ei, olijfolie, zout, peper en aardappelen. Soms worden er ingrediënten als ui en knoflook toegevoegd, maar dit is bij de traditionele Spaanse tortilla niet het geval. Je kunt de Spaanse tortilla warm eten, maar ook koud.

Er zijn vele varianten van de Spaanse tortilla. De traditionele tortilla bestaat enkel uit ei, olijfolie, zout, peper en aardappelen, maar je kunt ook een tortilla met een uitbreiding naar keuze bestellen. Denk hierbij aan een tortilla met vlees, vis of een bepaalde groentesoort. De Spanjaarden experimenteren graag met het klaarmaken van de tortilla, dus je kunt hier allerlei lekkere varianten van eten.

Typisch Spaans gerecht 3: tapas

Tot slot moet je ook zeker verschillende tapasgerechten proeven als je in Spanje bent. Tapas is de verzamelnaam voor de typisch Spaanse aperitiefhapjes die je in alle delen van Spanje kunt bestellen. Het zijn geen complete gerechten, maar kleine hapjes die je met elkaar kunt combineren. Zie het als een soort borrelhap, maar dan typisch Spaans. Je kunt de gerechten inderdaad eten als borrelhap, maar de Spanjaarden eten tapas ook vaak als diner. Door diverse kleine gerechten te eten, zit je namelijk ook vol.