Spaans leren in Spanje

Als je Spaans wilt leren zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt Spaans leren vanuit Nederland. Je volgt dan online een Spaanse cursus of je gaat naar een school waar ze Spaanse les geven. Wat natuurlijk veel leuker en spannender is, is Spaans leren in Spanje. Bovendien leer je tijdens een taalreis binnen een korte tijd redelijk goed Spaans spreken, omdat een taalreis veel intensiever is dan een cursus Spaans in Nederland. Wil je graag Spaans leren in Spanje? We proberen hier zo goed mogelijk een antwoord te geven op al je vragen over Spaanse taalreizen.

Welke reisorganisaties zijn er?

Er zijn in Nederland verschillende reisorganisaties die taalreizen naar Spanje aanbieden. Onderstaande tref je een redelijk compleet overzicht aan van de meest bekende reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in Spaanse taalreizen:

>> Travelactive.nl
>> Studytravel.nl
>> Donquijote.org
>> Languagecourse.net
>> Activityinternational.nl
 (alleen naar Latijns-Amerika i.c.m. vrijwilligerswerk)

Welke Spaanse stad moet ik kiezen?

Als je Spaans wilt leren in Spanje dan zijn er vele mogelijkheden. Er zijn taalreizen naar onder andere Spaanse steden als: Barcelona, Madrid, Salamanca, ValenciaSevilla, Cadiz en nog veel meer. Maar welke stad kies je nou? Om een antwoord op deze vraag te kunnen geven moet je eerst weten welk Spaans je wilt leren? Dit is een vraag die je je echt moet stellen, voordat je kiest voor een Spaanse stad waar je Spaans wilt gaan leren. Op de Spaanse scholen krijg je vaak wel les in het normaal Spaans (Castiliaans), maar als ze in de stad waar je verblijft meer Catalaans spreken, dan is dat dus lastiger. Wil je naar een stad waar ze puur Spaans spreken (Castiliaans) dan is Madrid of Salamanca een goede keuze. In Barcelona spreekt men veelal Catalaans.
Ga je naar een internationalere stad, zoals bijv. Barcelona, dan kun je merken dat je wat meer discipline nodig hebt om Spaans te spreken met de bevolking. De kans is groter dat je wordt aangesproken in het Engels of Catalaans. Je bent dan sneller geneigd om in het Engels te gaan praten.

Wat kost een taalreis naar Spanje gemiddeld?

Een taalreis is opgebouwd uit verschillende kosten en hangt af van verschillende factoren. Daarom is het niet goed aan te geven wat een gemiddelde taalreis naar Spanje kost. Een taalreis is opgebouwd uit:

  • Vliegreis naar Spanje
  • Transfer van vliegveld naar accommodatie
  • Accommodatie
  • Verblijfkosten (bijv. eten, drinken e.d.)
  • De cursus zelf en de intensiteit van de cursus. Kies je voor een intensief lesprogramma of wat minder intensief?
  • Verblijfduur
  • Lesmateriaal
  • Examenkosten
  • Administratiekosten

De kosten van een taalreis naar Spanje zijn uiteraard ook afhankelijk van de stad die je kiest. Een wereldstad als Barcelona of Madrid is duurder dan bijvoorbeeld een taalreis naar Salamanca of Valencia. Als laatste is de organisatie waarmee je reist ook een prijsbepalende factor. Maak een goed vergelijk op basis van je wensen, voordat je een reisorganisatie kiest.

In Nederland al beginnen met Spaanse les?

Hoe beter je Spaans kunt spreken, hoe makkelijker je leert tijdens de taalreis in Spanje. Je zou van te voren al eens op internet kunnen kijken. Er zijn diverse manieren om gratis Spaans te leren. Misschien kun je ook al eens een Spaans boek bekijken.

Gastgezin of hotel/appartement?

Tijdens een Spaanse taalreis kun je kiezen voor verblijf in een gastgezin of in een hotel of appartement. Voor beiden is wat te zeggen, maar je zult begrijpen dat je het beste Spaans leert als je verblijft in een gastgezin. Een voordeel van een hotel of appartement is dat je over het algemeen wat meer privacy hebt.

Wat zijn intercambios?

Tijdens taalreizen wordt er regelmatig gebruik gemaakt van intercambios. Intercambios zijn taaluitwisselingen. Mensen met verschillende taalachtergronden komen dan samen om te kletsen. Op deze wijze kun je op een leuke en makkelijke manier de Spaanse taal oefenen en het geleerde tijdens de cursus in praktijk proberen te brengen. Lees hier meer over: Intercambios in Nederland

Gemiddelde leeftijd cursist Spaanse taalreis

De gemiddelde leeftijd van cursist van een Spaanse taalreis ligt ergens tussen de 18-25 jaar. Maar dat hoeft je als 30+, 40+, 50+ of ouder er niet van te weerhouden om op taalreis te gaan. Je kunt het beste even informeren bij de organisatie waarmee je wilt gaan. Er zijn genoeg reizen waar wat oudere cursisten meegaan.