Spaanse kinderboeken

Wil je kind Spaans leren dan is het handig dat je kind ook Spaanse boeken leest. Er zijn veel Spaanse kinderboeken die leuk en leerzaam zijn om te lezen. We hebben hieronder een selectie gemaakt van de leukste Spaanse kinderboeken.

Spaanse kinderboeken: 2 tot 6 jaar

>> Cuaquito: € 9,99. Spaans kinderboek met leuke plaatjes. Het verhaal is ook goed te begrijpen als je nog geen Spaans spreekt. De plaatjes maken alles duidelijk.
>> La Oruga Muy Hambrienta: € 10,49. Spaanse vertaling van het populaire Nederlandse kinderboek ‘Rupsje Nooitgenoeg’ voor kinderen van 2-5 jaar.
>> Conejito No Puede Dormir: € 7,99. Spaans kinderboek voor kinderen van 2-5 jaar over een konijn dat zo alleen is dat hij niet kan slapen.
>> Adivina cuanto te quiero (Raad eens hoeveel ik van je hou): € 13,99. Supermooi kinderboek over een klein haasje en zijn mama die elkaar proberen te overtreffen in hoeveel ze van elkaar houden.

Spaanse kinderboeken: vanaf 6 jaar

>> Matilda: € 12,49.Superleuk en bekend boek van Roald Dahl dat ook is verfilmd. Het boek gaat over een heel slim meisje dat niet als zodanig behandeld wordt. Ze heeft bovendien een speciale gave. Leuk en spannend kinderboek.
>> El niño con el pijama de rayas (De jongen in de gestreepte pyjama): € 10,49. Een spannend boek over een jongensvriendschap dat speelt in Berlijn in 1943.
>> El principito: € 10,99. Spaanse vertaling van het populaire kinderboek ‘De Kleine Prins’ oftewel origineel in het Frans ‘Le Petit Prince’. Echte aanrader met mooie illustraties.
>> Harry Potter y la piedra filosofal: € 10,99. De Spaanse vertaling van Harry Potter en de steen der wijzen.

Tweetalige kinderboeken Spaans-Nederlands

Een leuke manier om de Spaanse taal aan je kind bij te brengen of omgekeerd om een Spaans kindje de Nederlandse taal te leren zijn tweetalige kinderboeken. In deze tweetalige kinderboeken staat de tekst in zowel het Nederlands als het Spaans.
Een erg leuke tweetalig Spaans-Nederlands kinderboek is ‘Que duermas bien, pequeño lobo/Slaap lekker kleine wolf’. Deze kost maar € 2,99. Dit is een leuk boek voor jonge kinderen over de kleine Tim die niet kan slapen, omdat zijn kleine wolf weg is. Ben je op zoek naar andere tweetalige kinderboeken kijk dan eens op de site van Nik-nak of op de site van Libros Bilingues para niños

Interessante artikelen

>> Spaans voor kinderen